,



idag gick vi upp tidigt, as kallt och fullt av frost. Kunde nästan tro att det va snö. Märka att det är vinter nu! Gick iaf upp tidigt redan vid 7 för jag skulle jobba.. Men det blev inte av nått med det =)

Sen när jag kom hem så gick vi en promenad jag och Gizmo, vi tog med oss sessan oxå.
Idag så ska jag nettan och Gizmo åka in till stan för att leta efetr prisenter till våran mormor, syster å Lotta.. Alla fyller dom år, Lotta å Jeanette fyller på Torsadg. Mormor fyller 70 på Fredag. Så vi passar på att åka in, då vi båda är lediga. Sen ska vi åka till Emmas affär, och sen bege oss och träna vovvarna=)

Att tänka på inför en hundutställning

Att visa sin hund på utställning kan vara mycket roligt. Dels träffar man förhoppningsvis en massa trevliga hundägare och dels finns det med ett tävlingsmoment - vem har den finaste hunden. Självklart tycker man att den egna jycken är absolut vackrast. Men är det den hund som domaren tycker överensstämmer bäst med rasbeskrivningen? Tyvärr är inte fallet alltid så men man kan ha mycket skoj ändå på en hundutställning.

Att delta på hundutställning är kanske inte det första man tänker på som nybliven goldenägare. Det kanske verkar lite otäckt att ge sig in i en ring med en ung och yster hund när det är många som ser på. Men visst vågar och kan du. Som med allting annat går det bättre om man är väl förberedd. Ingen skulle väl komma på tanken att starta sin hund på ett jaktprov eller en lydnadstävling utan att vara förberedd?

Förberedelser
Träna hunden att stå

Börja med att träna hunden att stå fint. Om du varit på en hundutställning har du säkert sett att i goldenringen så knäar de flesta bakom sina hundar och håller upp huvud och svans. Detta är inte så lätt som det ser ut utan kräver mycket träning. Dessutom är det lätt att man gör lite fel och då ser ens förtjusande hund kanske inte fullt så förtjusande ut i domarens ögon.

Pröva istället att stå framför din hund och visa att du har en godbit i handen. Så fort hunden står upp och tittar på dig så belönar du genast. Strunta i hur hunden står, det viktiga är att den står framför dig och gärna viftar på svansen. Om hunden sätter sig ned, vilket inte är helt ovanligt, banna inte hunden utan tag bara ett par steg bakåt och börja om igen. Alla hundar kan sitta och tigga, du behöver bara lära hunden att stå och tigga. Svårare än så är det inte. Om man tittar i labrador- eller flatringarna så ser man att nästan alla hundar visas fritt med viftande glada svansar.

Träna hunden att trava
När man visar hund på utställning har man den oftast på vänster sida och har kopplet i vänster hand. Detta för att man för det mesta springer i vänster varv och domaren som står i mitten ska se hunden och inte dig.

Ett vanligt fel man ofta gör med unga hundar och valpar är att man springer för fort. Detta gör ofta hunden uppspelt och glad och den kan börja galoppera och hoppa runt vilket gör att domaren inte kan se och bedöma hundens rörelser. Gå raskt med hunden istället och öva den i att trava fint vid din sida. Börja inte med att vifta med en massa godis framför hunden de blir bara galna - det är ju golden och i regel mattokiga. Prata lite uppmuntrande med hunden istället.

Tvätta och trimma
Inför utställningen är det bra om man badar och trimmar sin hund. Hunden ska ju se så fin ut som
möjligt på utställningen.

När man bör bada sin hund beror lite på vad den har för päls. En hund med mycket päls som gärna reser sig efter badning bör badas ett par dagar innan utställningen så att pälsen hinner lägga sig ned. Andra går upp tidigt för att bada sin hund samma morgon som utställningen är för då ser pälsen bäst ut. Du får pröva dig fram. Det är viktigt att pälsen ligger ned ordentligt och inte spretar åt alla möjliga håll.

För att få sin hund att se extra fin ut underlättare det om man kan trimma sin hund. Att trimma är inte helt lätt om man inte vet hur man ska göra. Prata med din uppfödare som säkert hjälper dig och/eller anmäl dig till en trim- och handlerkurs.

Kläder
Att själv se välvårdad ut kan aldrig skada så träningsoverallen får hänga hemma. Men sätt på dig kläder som du kan röra dig i obehindrat. Du som är tjej och har lite byst satsa på en sportbehå. Man kan få springa en hel del om det går bra för hunden och den går vidare. På utställning gäller det att framhäva sin hund och då vill det till att den syns väl. Om du har en ljus golden välj gärna lite mörkare kläder och har du en mörkare golden välj kläder som står i kontrast mot hunden.

Att välja utställning
Börja gärna med att anmäla din hund till en inofficiell utställning som arrangeras av Goldenklubben. Det är inte så klokt att t ex anmäla till Svenska Kennelklubbens stora hundutställning i Älvsjömässan eller en annan stor officiell utställning bara för att den ligger nära där du bor. Då är det bättre att åka ett par mil till en mindre utställning. Prata gärna med din uppfödare de kan säkert ge dig råd om vilken utställning som kan passa dig och din hund.

På Goldenklubbens utställningar så har de ofta ringträning ca en timme innan utställningen startar. Var med på den, den är gratis och ofta mycket bra.

Utrustning
Glöm inte hundens stamtavla och vaccinationsintyg, utan dessa papper kommer du inte in på utställningen.

Utställningar brukar i regel ta ganska lång tid så ta med något att sitta på. Tag även med vatten till hunden. En borste för att fixa till pälsen med, godiset till hunden och något att äta och dricka till dig själv även om de brukar finnas serveringar på utställningen.

På hundutställning använder man sig av ett speciellt utställningskoppel. Det är ett ganska tunt koppel som påminner om ett retrieverkoppel. Det finns ofta att köpa till bra pris på utställningen men inte alltid.

Nummerlappen, som du får tillsammans med ett PM ca en vecka innan utställningen, ska fästas med en speciell nummerlappshållare eller med en säkerhetsnål så att domaren kan se vilket nummer du har. Det brukar finnas försäljning av hundartiklar på utställningsplatsen, och där kan du köpa en hållare till nummerlappen.

Gott uppförande
Det hör till god ton att alltid gratulera den som vinner klassen som du deltar i. Att högljutt sitta och kommentera andras hundar samt domarens beslut hör definitivt inte till god ton. Man får försöka att vara diskret med sina åsikter. Tänk på att alla tycker att sin hund är fin - annars hade de säkert inte anmält hunden.

Att inte springa på framförvarande hund i ringen och att ta hänsyn i största allmänhet är väl en självklarhet för de flesta.

Kom i god tid och lyssna på ringsekreteraren
Att komma en kvart innan utställningen börjar med andan i halsen är ingen bra början. Kom i god tid och låt din hund få chansen att rasta av sig samt att vänja sig lite vid miljön.

Lyssna på ringsekreteraren, han eller hon är där för att hjälpa dig i ringen. Är du osäker på något så tveka inte att fråga.

Ta det med en klackspark. Tro inte att alla tittar på dig när du är i ringen. De flesta är upptagna med att prata med bekanta eller med fixa till sina egna hundar.

Kom ihåg att du har samma fina hund med dig hem från utställning som du hade innan den blev bedömd och placerad. Se det som en förhoppningsvis trevlig dag och pröva igen.

Läs mer på www.goldenklubben.se . Där finner du information om hur det går till på en utställning samt klassindelning och mycket annat.

Lycka till i utställningsringen!

Hittade det här när jag sökte lite på nätet..
http://www.ann1.se/artiklar/hundutstallning.htm


utställning i johannesbergs ridhus


                              ingen bra bild men den får duga


Idag belv det en tidig morgon eftersom vi skulle på utställning i Rimbo starxt utanför Norrtälje. Jag och Gizmo gick upp vid 6 tiden. Hade inte duschat Gizmo igår kväll så det skulle jag göra på morgonen. Bara att duscha och föna han tar 1 timme. Sen åkte vi hem till Emma och hämtade henne och Dora. Emma var helt inställd på att hon hade nr 7 och skulle in i ringen staxt efter halv tio. Men så var inte fallet när vi kom fram, fick vänta tills klockan var närmare 11 innan det var hennes tur. Tråkigt nog så gick det dåligt för dom. Emma sa till dommaren att hon ville visa tänderna på Dora själv eftersom Dora har lite problem med det. Men Dora var grinig och ville inte alls visa tänderna när Emma försökte. Började morra och ha sej. Jätte tråkigt! 

Inann det var min tur att gå in så kom Anita Forsberg fram och presenterade sig. Det är hon som har carovers kennel. www.carovers.se Hon har Gizmos pappa SUCH CAROVER´S JAGGER. Jätte kul att träffa henne. Gizmo och hennes valp skulle få tävla mot varandra.
När det väl var min tur så gick allt jätte bra i ringen! Gizmo var verkligen på topp humör! Hade inga som hlest problem när domaren kände på honom. Var lugn och stilla när hon tittade på hans tänder.

                                 Kritiken som han fick

                          Bra huvud och uttryck. Korrekt bett.
                          Vacker hals. Bra rygglinje. Tillräckligt
                          vinklad fram och bak. Välpacerad och
                          buren svans. Rör sig bra från sidan.
                          Välskött päls. Trevligt temprament.


                                                 Fick 

                           HP,BIR, vart placerad som 3 finast valp =)

Nu ser vi fram emot älvsjömässan. Har inte bokat in oss där ännu, men det ska jag göra snart. Har inte några inbokade utställningar nu. Men det måste jag verkligen styra upp och boka lite!

'



Igår åkte jag och Gizmo med Maria och hämtade hennes katt, lilla Tufs, jätte söt liten nanniis katt! Hämtade den i rånäs och sen åkte vi till stan och lämnade den. Passade även på att åka in i täby centrum en sväng, där hittade jag en perfekt bär väska till Gizmo, som vi ska ha med när vi åker på utställningar tänkte jag. Frågade hon på zoot om hon visste hur man får bort det gula, alltså själva pissgula under Gizmos mage. Hon rekomenderade Lozione Silver Clean per cani e gatti a manti bianchi, Iv San Bernard. Får väll se hur det fungerar.

I morgon är det utställning i Rimbo, så det ska bli kul. 


                        


glömt bajs påsar =)



Igår fick Gizmo vara med Emma i deras butik, eftersom jag jobbade och kunde inte ha honom med mej. Gick jätte bra! Sen när jag och emma hade slutat båda två så tog vi en promenad på stan, Givetvis la Dora en regäl klubba, mitt på vägen, och varken Emma eller jag hade med oss några bajs påsar! Typiskt. Går för bi en tjej som kollar konstigt på oss, för vi inte og upp det! sen kom en cyklist och cycklade rätt i bajan, så det va ju skönt att ingen trampade i det! Gizmo vart oxå väldigt nödig å statt sej och sket i buskarna, tur det!

Idag så skulle jag ha följt me Maria och hämtat sin katt, men det lutar nog åt att jag ska jobba...


utställnin i sönadgs



I söndags var jag Emma Göran & Marie på utställning i täby, skavlöten. Emma ställde sin Dora, vilket inte gick så jätte bra, dora vart rädd och morrade till och ville inte stå still när han skulle kolla på tänderna. Jätte synd att Dora trasslade! Hon är en sån fin chihuahua!
Emma ställde även Göran & Maries hundar Tjabo Gizmos morfar, och Tudde Newfoundland, otroligt stor och fin hund!
Tjabo kom på andra plats, den andra papillonen hade mer päls, inte konstigt med tanke på att Tjabo är gammal!
Tudde kammade hem BIR i sin klass och sen i finalen kom han 3:a. Jätte kul att det gick så bra För honom och Emma. Göran ställde Jet en newfoundland, vilket han oxå kamade hem BIR.
Jag och Göran hade tänkt att kamma hem första pris i finalen, men tråkigt nog vart vi inte utplockade!
Aja... Emma och jag laddar nu upp inför utställningen på lördag den 27 sep, som äger rum i Rimbo.

      Kritiken vi fick:

8,5 mån hane av utmärkt typ och huvud.
Vacker maskulint huvud, korrekt bett.
Mörka ögon, bra öron bra hals och rygg.
Något djup hals. Välansat och buren svans,
normala vinklar fram och bak. Mycket bra
päls. Behöver utvecklas mer i kroppen,
rör sig med stil och sunda rörelser.
Trevligt temprament

HP-  hederspris
BIR- Bäst i ras

Jätte kul att det går så bra för Black Baloo`s Milton Gizmo =)

utställning i morgon



Jaha ja...
Nu är det utställning i morgon i täby. Jag fick nr 15, och dom börjar kl 10.00 så får väll se till att komma dit till 10 eller straxt efter. Beräknar att jag går in i ringen runt 10.40. Blir inte så himla jätte tidig morgon i morgon bitti, eftersom det inte är så långt...
Idag har jag och Gizmo inte gjort så mycket.. Har varit ute och gått i nogra timmar, så han vart alldeles svart och skitig i pälsen.
Håller på att övar in stanna vilket han kan. Men håller nu på att träna, sitt, stanna och sen att han ska komma på komando och sätta sej på vänster sida. Vilket börjar gå riktigt bra.
Nu så ska vi å ut och träna lite inför utställningen, senare blir det att klippa klorna och bada =) Får se om vi träffar Emma och Dora sen senare ikväll...

§§






Har köpt lite nya kläder till Gizmo..



         

+


'



Har bokat ytterligare en utställning, den äger rum i Rimbo. Den 27 september. Och sen är det utställning nu på söndag i täby, skavlöten den 21 september. Hoppas ju så klart att vi kammar hem första pris =) Emma och hennes Dora är oxå anmälda till dom utställningarna, får hoppas hon oxå kammar hem första pris =)

Idag så hade jag stält klockan på ringning redan 7 efetsom jag skulle in och jobba kl 9. Men fick ett sms att jag inte behövde jobba... Gick upp iaf, känndes lika bra när man ändå va vaken.. Har vart så hela veckan att personen inte har velat haft hjälp. Har ju ett till jobb nu som personlig assistent.. Riktigt kul måste jag säga. Så igår ringde jag till bossen och medelade att jag vill vara tjänst ledig. Så det kommer att bli skit skönt att slippa jobba helger och kvällar sen.

Jag och alla vovvarna tog en redig promenad i några timmar på morgon kvisten. Jätte jobbigt att ha med sej alla hundarna, men kände att det va lika bra. Rätt som det var när vi var på väg hem så kommer en liten hund fram till oss, från ingen stans, ingen ägare eller nått... Vart lite nervös, etersom jag hade med mej nova, rottisen. Hon tycker inte om alla hundar..Ägaren kom springandes efter vovven.. Såg lite kul ut, en gammal gubbe med rediga gummistövlar haha

Vart BIR-valp


Oj nu var det länge sen jag skrev något här ser jag!
I helgen så var jag emma och hundarna i tierp på utställning, eller rättare sagt i lördags.
Var jätte kul, Gizmos andra utställning, och Doras första. Gick jätte bra för Gizmo, hade lite
problem med att visa tänderna, vilket vi får träna mera på! Fick HP och vart BIR valp, jätte kul!
Bland alla valpar i olika raser gick det sämre, där vart han inte placerad. Tror det mästa
berode på att tjejen som stod bakom mej stod och stampade och gnällde på sin valp, Gizmo
kunde inte koncentrera sej.. Aja...
För Emmas del gick det tråkigt nog sämre, lilla Dora ville inte alls stå stilla på bordet, utan började
hoppa runt, dommaden fick knappt känna på henne, jätte synd! Dora va jätte duktig när dom gick
runt i ringen och såg riktigt bra ut! Så det va värkligen jätte synd!
Vi får hoppas att det går bättre på Lördag den 21/9 för så ska vi till skavlöten och ställa hundarna,
Emma och hennes familj tar med sej ett gäng med hundar! Så det ska bli jätte kul och se vad dom
säger då om hundarna.






Resultatet:

valp med spänst och atityd.
Välskuret kort huvud med mörka vackra ögon.
Bra prop på höjd och längd, något fram skjuten skuldra,
tillräckligt vinklad fram och bak, väl ansatt avans, korekt bett
behöver fylla ut sin bröstkorg som dock är av bra djup.
Vacker päls och färg.
Rör sig med mycket höga frambens rörelser.
Trevligt temprament, välvisad

§



vi gick upp redan vid 7 i morse, för jag skulle jobba... vilket inte blev av.
Så jag och Gizmo har hunit med en massa idag. Duchade Gizmo, hela han var alldeles skitig i pälsen. sen skjutsade vi in nettan till jobbet. Har hunnit tvättat 2 maskiner tvätt. Varit ute på lång promenad och så har vi tränat inför utställningen som är nu på lördag i Tierp. Har köpte ett nytt utställnings koppel som är vitt, blir mycket snyggare än det svarta som jag har. Det har jag nu när jag tränar han.

Igår så jobbade jag som assistent för första gången, vilket verkar vara kul.
Sen var det meningen att jag och Emma skulle träna hundarna, men det vräkte ner med regn, så vi tog bara en promenad på stan. Emma hittade en regn jacka åt dora som hade ben. Men hob´n var lite osäker så hon får väll se om hon köper den eller ej..
Sen åkte vi upp till Maries djur affär, passade på att fråga henne om Gizmos gula mage.. Hon födde uppa han och har Black Baloos kennel. Men hon visste inte riktigt hur man får bort det. Så Igår när jag kom hem så mailade jag några uppfödare och frågade om don hade något bra tipps, dom flesta använder espree  Tear Stain & Spot Remover. ska absolut testa det! Någon somtestat om det är bra? Ska vara på hela netten sen ska man skölja ur på morgonen. Upprepa i flara dagar. Sen fick jag oxå tipset att använda baby servetter, efetr varje gång han har varit ute och pinkat.


                                                                        

^





Nu är det inte ens en vecka kavr tills det är utställning. Är bara 5 dagar kvar, och Gizmo och jag tränar på som sjutton. Gizmo är så himla duktig!
Va inne och tittade på en tjejs blogg som heter http://stoltmatte.doggyblogg.se/
Hon gör jätte fina halsband! rekomenderar verkligen en titt in till henne!
Så nu har jag fått jätte insperation att testa själv att göra ett halsband till Gizmo.
Får se om jag har tid lust och ork. Är absolut inegn piller människa som gillar
att sy och greja och ha mej, så får se hur det blir. Ska iaf testa.

Annars idag så ska jag och Gizmo gå ut och träna som vanligt, och sen blir det att jobba.. Men innan så ska ag se på våra bästa år http://www.tv3.se/worp/1574/

Gamla bilder


                                             Runt 2 månader

                                            är runt 5-6 veckor


Uch regn, så jag satte mej vid datorn och kollade på gamla bilder på Gizmo. Gud vad han var liten! Tyckte då att han var jätte stor, men när man jämför så ser man vad han har växt. Pälsen har blivit otroligt tjock, och fin. Hela han har blivit så stor nu!

Idag åkte jag å lilla syrran till stan. Vaknade i morse och la märke till att jag inte har några tröjor! frågade syster om hon ville haka på, vilket hon absolut ville. Hon hade oxå lagt märke till att hon inte har några kläder! Så dagen har vi två tillbringat några timmar åt att shoppa.  Sen lunchade vi med Nettan. Mysigt=)
När jag kom hem så gick jag och Gizmo en prommis ca 45 min i spöregen, så nu är han helt slut, och skitig!

Nya jobbet



Början på det nya jobbet började igår, torsdag. Skulle ha jobbat men personen ville inte ha hjälp samma idag. Känns ju toppen att få betalt för att vara hemma, och slippa engagera sej i jobbet! Får se hur det blir nästa vecka, om människan vill ha någon hjälp... Är ju ändå lite tråkigt, när man har sätt fram emot det. aja..
Eftersom jag blir ledig nu så ska jag gå ut en lång promenad med Gizmo, får se om jag tar med mej dom andra hundarna.

Angående den nya produkten som jag köpte till Gizmos päls. Den sprayade jag i mitt eget hår och skulle se hur resultatet blev. Vart jätte mjukt och lent! Jätte glansit. Tycker att det gav bättre efekt än glans droppar.

Om 9 dagar så är utställningen i Tierp, jag och Gizmo ligger i med träningen. Han är så himla duktig =)


Gizmoo



Ny produkt till Gizmo, är jätte bra till tovorna som han har bakom öronen. Enkelt och smidigt att kamma bort dom när man hade sprayat på tovorna. Enda negativa med denna är att pälsen blev alldes fettig...

ny badad



Gizmo är precis ny badad  och fin. Ska klippa hans klor och borsta hans päls innan våra bästa år som börjar kl 12.50.
Idag så blir det att jobba. Ska gå en lång promenad innan jag åker sen. Gizmo ska vara hos morsan madans jag jobbar. Jobbar 5.5 timme så han skulle väll kunna klara sej själv men jag tyckar han är lite liten ännu för det.

Igår ringde dom från jobbet som jag var på interljuv på för nån vecka sen. Fick tjänsten så jag börjar på torsdag 9-13. Ska bli skit kul! Funderar på att ta tjänst ledigt från hemtjänsten nu när jag har fåtte det här, blir lite mycket annars! Är värkligen överlycklig =)

Tog kort på Gizmos mage efter duchen så ni får se hur det ser ut, han är då helt nu duchad

   

vet någon hur man får bort det gula från pälsen, är jätte tacksam för svar!

Till Benny =)



Och till er som inte förtår hur man komenterar inläggen. så ska jag förklara. Du ser där  jag har skrivit och sen bilderna, det är som en fyrkant runt om. Längst ner till höger på sidan så står det Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks (0)   Tryck på Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

skriv vad du vill ha skrivet. sen på skicka.


RSS 2.0