söta Gizmo



Har inte gjort så mycket idag, började som vanligt morgonen med en lååång promenad. Stötte på en tant som väntade på glassbilen, hon tyckte att Gizmo va jätte söt och fin. när vi kom ner till vattnet så kom ett gäng med små ungar som ville klappa och kela lite me han, då mös han riktigt. =) På hemvägen så mötte vi en jätte tjock golden.. Mycket nosande i backen, och ireterad vart jag på att han ska stanna hela tiden.. Har ju dock aldrig gått den svängen så det var ju kansek inte så konstgt! 


Eftersom att det är sista gången i morgon på hundkursen  så har det varit mycket träning idag oxå för våran del. Har blandannat tränat på:

- Sitt, och sitt stanna kvar.
- Ligg, och ligg till sitt.
- HIT

sedan så har vi förstås tränat på att stå. Så som han ska ställas när vi ska på utställning. Har visat tänderna och sedan har jag klippt klorna på honom. Borsta igenom pälsen in sväng. Hittade några fästingar också när jag gick igenom pälsen. 


Vi får hoppas att Emma kommer över ikväll här. Hade tänkt att vi skulle boka lite utställningar tillsammans. Vi har tänkt att gå på skavlötens utställning i sommar, tror att den är någon gång i augusti. men vi får se va vi bokar in oss på för något. Aja nu så tänker jag och Gizmo kolla lite på film.

regn hela dagen

Idag har jag hunnit med massor, då vi gick upp redan klockan 8 i morse. Har nästan inte alls kunnat sova i natt, vet inte vad som händer eftersom jag inte kan sova! Va jätte trött men det gick bara inte att sova. Gizmo låg och snarka och sov hela natten, kunde inte som sagt va sova i natt heller. Jag gick ut vid 4 tiden och gick runt lite, väckte då Gizmo vilket inte alls va så populärt, hihi. stackarn. När vi sen gick upp vid 8 så va han jätte trött orkade knappt föjla me mig upp...


Följde me syrran när hon red i regnet, så jag och Gizmo gick me! Lite regn har väll aldrig nån dött av? Va faktiskt skönt att gå en lång promenad i regn. =) Va bara att slänga på sig ett par bly tunga gummistövlar, som va jätte tunga och jobbiga att gå i...

Har även städat, vilket va mindre kul. ( Men måste ju göras. )
Fågelburen vart oxå rengjord.
såg på barnen i bullerbyn. Älskar alla Astrid Lingrens filmer. Den gicj idag vid 11.30 på tv 4 film


 
                                       ajajaj, taggtråd

på kvällen när vi gick en sväng, va det inget regn, skönt men blött i marken... Satte upp gissen på en stubbe å tog lite bilder.



bild på Gizmos pappa


                                    Gizmos pappa SUCH carover´s jagger

Gud va tiden går fort är snart juli och snart är ju sommaren slut!
Vad skönt det ska bli att ha semester i sommar, går på semester den 11 juli, gud va härligt! har ite varit ledig en enda sommar sen 2004 så det ska bli jätte skönt! Har inte planerat något som jag ska göra riktigt ännu.

Som vanligt så är jag jätte less på mitt arbete, igår när jag jobbade så dyker inte en person upp, vi ringde upp tjärringen men hon ville och orkade inte jobba! vilket sätt, är så less på all stress! 

Gizmo mår fint förutom att morsan har gett han alldeles för mycket mat, så nu har han blivit lite rund. sa det till henne igår att han har blivit rund och frågade henne hur mycket mat hon ger han 1 dl sa, hon alldeles för mycket! För honom att äta på kvällen, jajjaa... Gizmo håller på att bli könsmogen tippar jag på han är nu 6 månader och har börjat markerat inne, vilket inte alls är kul. Ringde upp uppfödaren igår så nu har jag fått råd och tipps!

                                                 Black baloos Milton

tänker

kunde inte sova alls i natt, låg och tänkte på allt... gick upp flera gångar, gick ut en sväng oxå.. Mamma fick igår åka in med caramelle, ( kaninen) till vetrenären för avlivning. Hon som avlivade henne sa att hon hade juverinflammation, bölder och så hade hon cancer i buken, uch va hämskt!

Idag så har det varit väldigt tomt, vart tvungen att gå ut till den andra kaninen som är syrrans och sitta med den...
Gizmo vart förstås jätte avunsjuk...
ska jobba senare idag med både hemtjänst och städning, lika bra att köra på! Gizmo ska vara nere hos morsan, då han inte kan följa med.

Måste hitta ett nytt jobb oxå, är så himla trött på hemtjänst jobbet så det inte är sant! Gör inget annat än att jobba är skit jobbigt alltså! är ledig 1 dag i veckan kan inte vara rimligt..!?

caramelle död

Tidigare på dagen, var jag ut till min söta lilla kanon Caramelle. såg då att hon har fått tillbaka sin böld vid ögat, uch så hemskt! har tidigare varit hos veterinären  det var i oktober 2006, hon sa då att det kunde vara en böld men viste inte riktigt, om det kom tillbaka så var det en böld sa hon. Gnagare brukar oftast få det när dom kommer upp i åldern och dö. Men jag skulle av vakta. Fick en massa pencelin, och ögondroppar till henne.
Mycket riktigt så läkte det igen och blev bra! men efetr ett halvår så kom det tillbaka, fan oxå tänkte jag nu måste jag avliva henne, men bölden gick tillbaka efter några veckor. sen så har hon fått tillbaka bölden lite då och då... senast så var det i vintras, då hade hon den 2 gånger, efetr det beslutade jag mig för att det fick vara nog. 
Nu så har hon idag fått tillbaka den så jag beslutade mig för att avliva henne. hon måste ha så ont. Var ett jätte svårt beslut att fatta, men hon är gammal, har haft ett jätte bra och fint liv! saknar henne som bara den!
Bölden vid ögat, (är blind på det ögat)


Blev 9 år gammal


.


sån himla söt bild av en papillon jag hittade på nätet, sidan heter
http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.petspictured.com/dogs/lg_pix/papillon02_lg.jpg&imgrefurl=http://www.petspictured.com/dogs/papillon.html&h=600&w=600&sz=85&hl=sv&start=13&um=1&tbnid=7kYWyhnrEOvwjM:&tbnh=135&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3Dpapillon%26um%3D1%26hl%3Dsv%26rls%3Dcom.microsoft:sv:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7ADBF%26sa%3DN finns en massa olika saker att köpa med märket papillon.


Idag så är jag ledig för en gångs skull,men måste in å jobba på att annat jobb iaf, fast det är bara i ca 2 timmar..
Gizmo mår fint som vanligt, växer som ogräs, han har blivit så himla stor nu.. hahhaa han får sluta att växa snart.
Måste boka lite utställningar nu snart, i sommar är det mycket, får se om jag har tid me att gå på så himla
många ska boka in så mycket som möjligt.
Måste ta lite nyare bilder å lägga upp här..

hem till Emma


Gud va det var länge sedan som man att och skerv blogg! evigheter sen.
Gizmo mår toppen bra, busar och är vild som vanligt=)
Går fortfarande på valpkursen, har bara 2 gånger kvar nu. Han har lärt
sig en massa olika saker, nu kan han sitt, han kan gå fint i kopplet. Ligg
håller vi på att öva in, kan men ändå inte på komsnado, man får ta en go bit
och säga ligg och dra ner handen mellan frambenen och ner på marken, då
lägger han sej ner. Är så himla kul när det går framåt, och vi lär oss nya
spännande saker!


Saker som vi måste öva på:

* Sitt, stanna kvar.
* Ligg
* Från sittande till liggande, till sittande.
* Hit, han ska komma direkt till mig när jag ropar hit
*
Lägga fram massa talrikar med en massa go bitar på, och han ska inte ta utan att jag säger till!

                                
                                Gick ner till sjön och badade lite.
                               
                                senare på kvällen åkte jag och Gizmo till Emma, vi gick en kort promenad.
                                sen vart det lek och bus med Dora, Linus och en annan papillonvalp, Gizmos
                                bror, så himla söta =)

ny blogg


hittade en massa roliga bilder när jag kollade runt lite.. Lilla Nanisen med brillorna, å söta
lilla valpen Tess..

Gud vad Gizmo har utvecklats sedan han var liten, här är han runt 5-6 veckor gammal, så himla söt! =)


Nu var det väldigt länge sedan som jag skerv här, har haft så himla mycket att göra så har inte haft tid att sitta vid datorn!
Gizmo och jag har börjat på valp kurs nu iaf... det går jätte bra, han är så himla duktig =)
har gjort en ny blogg:
www.leagizmo.blogg.se

RSS 2.0